4 Temmuz 2010 Pazar

Erdoğan'ın Gandi'ye 'siper' yanıtı

Erdoğan'ın Gandi'ye 'siper' yanıtı Gediktepe’ye, Kılıçdaroğlu’nun Gürvil’le karşılık vermesi üzerine Başbakan miting programlarına Hakkâri ile Şırnak’ı da ilave etti

GÜNEYDOĞU POPÜLER OLDU
Siper savaşı, miting alanlarına taşınıyor. Gediktepe ziyaretine, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Gürvil’le karşılık vermesi üzerine Erdoğan, Meclis kapanınca başlatacağı referandum kampanyasına Hakkâri ve Şırnak’ı da ekledi.

TERÖRE RAĞMEN AÇILIMA DEVAM
Mitinglerin tarihi şimdilik güvenlik gerekçesiyle gizli tutuluyor. Erdoğan mitinglerde hem Anayasa değişikliği gerekçesini anlatıp muhalefeti eleştirecek hem de teröre rağmen açılımın süreceği mesajını verecek.

Referandum gezilerine Hakkâri ve Şırnak’tan başlıyor

ERDOĞAN’DAN ‘TAM SİPER’ YANITI
Başbakan Erdoğan, “siperde çömelme” tartışmasının ardından bölgeye bir kez daha gitmeye hazırlanıyor. Erdoğan, referandum gezilerini Hakkâri ve Şırnak’tan başlatmayı planlıyor

BAŞBAKAN Erdoğan ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki “siper savaşı” ilginç bir boyut kazandı. Kılıçdaroğlu’nun bölgeye gitmesinin ardından atağa geçmeye hazırlanan Başbakan Erdoğan, Meclis kapandıktan sonra yapmayı planladığı referandum gezilerine Hakkâri ve Şırnak’ı da ekledi. Başbakan Erdoğan, tarihi güvenlik nedeniyle gizli tutulan ziyaretinde, Anayasa değişikliğinin gerekçesini anlatarak, muhalefetin tavrını eleştirecek ve teröre rağmen demokratik açılımın devam ettiği mesajını verecek.

PROTESTO EDİLMİŞTİ
Başbakan Erdoğan’ın 2 Kasım 2008’deki Hakkâri-Yüksekova gezisi sırasında kentin girişinde kadın ve çocukların önde olduğu bir grup, araçları taşlamıştı. Erdoğan konuşma yapacağı salona polis helikopteri ile gelirken göstericiler tazyikli su ve biber gazıyla engellenmişti. Kentte belediyenin toplamadığı çöpleri, İl Özel İdaresi toplatmıştı. Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmada “tek millet, tek devlet” vurgusu yaparak söylediği, “Buna karşı çıkanın bu ülkede yeri yok. Buyursun istediği yere gitsin” sözleri, DTP’liler tarafından sert bir biçimde eleştirilmişti.


kaynak: http://www.internethaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder